OutdoorAdvertising.es — Rethinking outdoor advertising in Spain
Tenerife · Last verified November 2026

Advertising bikes, vans and street teams in Santa Cruz de Tenerife

No advertising on vehicles beyond a firm's own name or logo. No leafleting. No sound advertising.

Blanket ban  Status: Verified from primary texts

BikesNot mentioned
Vans movingBanned
Parked vehiclesBanned
Sign-holdersNot mentioned
Street promotersBanned
LeafletsBanned
FormatStatusThe rule
Advertising bikesNot mentionedNot mentioned.
Vans moving in trafficBannedAdverts on vehicles and trailers banned, moving or parked, except a business's own name or logo (art. 5, final draft).
Parked advertising vehiclesBannedSame ban.
Sign-holdersNot mentionedNot mentioned.
Street promotersBannedCanarias tourism law bans "incitación personal en la calle" in tourist places (Ley 7/1995 art. 19.1).
LeafletsBannedBanned. The 2023 cleaning ordinance also fines flyer litter and holds the business responsible.

Also worth knowing

  • Sound advertising banned.
  • Read from the final draft of the 2020 ordinance (BOP nº 54, 5 May 2021); check against the published text.
Our view

Santa Cruz adopted Madrid's model wholesale in 2020. It is another new ordinance that copied the old ban.

Questions

Can I use an advertising bike in Santa Cruz de Tenerife?
The ordinances we read do not say. Not mentioned. That is not the same as permission: check with the council before you start.
Can an advertising van drive around Santa Cruz de Tenerife?
No. Adverts on vehicles and trailers banned, moving or parked, except a business's own name or logo (art. 5, final draft).
Can I park an advertising vehicle or trailer in Santa Cruz de Tenerife?
No. Same ban.
Are sign-holders allowed in Santa Cruz de Tenerife?
The ordinances we read do not say. Not mentioned. That is not the same as permission: check with the council before you start.
Can street promoters approach people in Santa Cruz de Tenerife?
No. Canarias tourism law bans "incitación personal en la calle" in tourist places (Ley 7/1995 art. 19.1).
Can I hand out leaflets in Santa Cruz de Tenerife?
No. Banned. The 2023 cleaning ordinance also fines flyer litter and holds the business responsible.

Sources

  • Ordenanza de Publicidad Exterior, BOP Santa Cruz de Tenerife nº 54, 5 May 2021

Last verified November 2026. "Not mentioned" means the texts we read are silent; it is not permission. This page describes public rules and gives our opinion; it is not legal advice. Spotted something out of date? Tell us. See how we research and our model ordinance.