Advertising bikes, vans and street teams in Málaga
Yes for moving vans, and probably bikes. Street promoters need authorisation.
| Format | Status | The rule |
|---|---|---|
| Advertising bikes | Not mentioned | Not mentioned. |
| Vans moving in traffic | Allowed | Outside the ordinance "siempre que se encuentren en circulación y con las autorizaciones pertinentes" (art. 3.2). |
| Parked advertising vehicles | Not mentioned | Unclear: the article names parked vehicles but only exempts moving ones. |
| Sign-holders | Not mentioned | Not mentioned. |
| Street promoters | Conditions | Offering services in the street without authorisation, or persistently, is banned (convivencia ordinance art. 28). Fine up to €500. |
| Leaflets | Conditions | Throwing or sticking leaflets is banned (cleaning ordinance art. 39.1.c). No rule found on handing them out. |
Also worth knowing
- The 2024 ordinance replaced a 1999 text that banned vehicles whose main purpose was advertising.
- Sound advertising is outside the ordinance (art. 3.8).
Málaga moved from a ban to near-freedom for moving vehicles in 2024, and nobody reports problems. It should spell out what "pertinent authorisations" means and name the bicycle.
Questions
- Can I use an advertising bike in Málaga?
- The ordinances we read do not say. Not mentioned. That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Can an advertising van drive around Málaga?
- Yes. Outside the ordinance "siempre que se encuentren en circulación y con las autorizaciones pertinentes" (art. 3.2).
- Can I park an advertising vehicle or trailer in Málaga?
- The ordinances we read do not say. Unclear: the article names parked vehicles but only exempts moving ones. That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Are sign-holders allowed in Málaga?
- The ordinances we read do not say. Not mentioned. That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Can street promoters approach people in Málaga?
- Yes, with conditions. Offering services in the street without authorisation, or persistently, is banned (convivencia ordinance art. 28). Fine up to €500.
- Can I hand out leaflets in Málaga?
- Yes, with conditions. Throwing or sticking leaflets is banned (cleaning ordinance art. 39.1.c). No rule found on handing them out.
Sources
- Ordenanza de Rótulos e Instalaciones Publicitarias, BOP Málaga nº 31, 13 Feb 2024
Last verified November 2026. "Not mentioned" means the texts we read are silent; it is not permission. This page describes public rules and gives our opinion; it is not legal advice. Spotted something out of date? Tell us. See how we research and our model ordinance.
Other places
Sevilla
ProportionateYes for moving vans, and very probably bikes. No for parking as a billboard. Leaflets need notice to the cleaning service.
Benalmádena
RestrictiveNo sign-holders, no touts. Leafleting needs a licence. Parked advertising vehicles need a licence or get towed.
Torremolinos
RestrictiveAny vehicle may carry painted or printed advertising. Parking a vehicle just to advertise is banned. Street leafleting gets no permits.
Marbella
RestrictiveHanding out leaflets that advertise anything is banned. Vehicle advertising isn't addressed in the texts we read.