Advertising bikes, vans and street teams in Marbella
Handing out leaflets that advertise anything is banned. Vehicle advertising isn't addressed in the texts we read.
| Format | Status | The rule |
|---|---|---|
| Advertising bikes | Not mentioned | Not mentioned. |
| Vans moving in traffic | Not mentioned | Not addressed in the convivencia or street-occupation ordinances. |
| Parked advertising vehicles | Not mentioned | Not mentioned. |
| Sign-holders | Not mentioned | Not mentioned. |
| Street promoters | Conditions | Unauthorised activities and services in public space banned (art. 33.2). Offering goods or services to people in vehicles banned (art. 41.2). |
| Leaflets | Banned | Handing leaflets to pedestrians or drivers, or putting them on windscreens, banned if they advertise "cualquier tipo de actividad, producto o servicio" (art. 18.1.n). Up to €750. |
Also worth knowing
- Ordenanza de convivencia ciudadana en espacios de uso público, BOP Málaga nº 115, 18 Jun 2019.
- The 2025 street-occupation ordinance covers terraces, awnings and shop displays only.
Marbella bans every commercial leaflet in the street. A litter rule, as Sitges has, would deal with the actual problem without banning the format.
Questions
- Can I use an advertising bike in Marbella?
- The ordinances we read do not say. Not mentioned. That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Can an advertising van drive around Marbella?
- The ordinances we read do not say. Not addressed in the convivencia or street-occupation ordinances. That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Can I park an advertising vehicle or trailer in Marbella?
- The ordinances we read do not say. Not mentioned. That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Are sign-holders allowed in Marbella?
- The ordinances we read do not say. Not mentioned. That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Can street promoters approach people in Marbella?
- Yes, with conditions. Unauthorised activities and services in public space banned (art. 33.2). Offering goods or services to people in vehicles banned (art. 41.2).
- Can I hand out leaflets in Marbella?
- No. Handing leaflets to pedestrians or drivers, or putting them on windscreens, banned if they advertise "cualquier tipo de actividad, producto o servicio" (art. 18.1.n). Up to €750.
Sources
Last verified November 2026. "Not mentioned" means the texts we read are silent; it is not permission. This page describes public rules and gives our opinion; it is not legal advice. Spotted something out of date? Tell us. See how we research and our model ordinance.
Other places
Sevilla
ProportionateYes for moving vans, and very probably bikes. No for parking as a billboard. Leaflets need notice to the cleaning service.
Málaga
ProportionateYes for moving vans, and probably bikes. Street promoters need authorisation.
Benalmádena
RestrictiveNo sign-holders, no touts. Leafleting needs a licence. Parked advertising vehicles need a licence or get towed.
Torremolinos
RestrictiveAny vehicle may carry painted or printed advertising. Parking a vehicle just to advertise is banned. Street leafleting gets no permits.