Advertising bikes, vans and street teams in Torrevieja
Advertising vans are licensable but may not use loudspeakers. Commercial leafleting isn't among the permitted activities.
| Format | Status | The rule |
|---|---|---|
| Advertising bikes | Not mentioned | Not mentioned. Any form of advertising needs a prior licence (art. 54.3). |
| Vans moving in traffic | Conditions | Advertising on vehicles is permitted (art. 55.g), with a prior licence (art. 54.3). Loudspeakers on vehicles banned (art. 56.c). |
| Parked advertising vehicles | Not mentioned | Not mentioned. |
| Sign-holders | Not mentioned | Not mentioned. |
| Street promoters | Not mentioned | Not mentioned in the texts read. |
| Leaflets | Banned | Printed handouts permitted only for elections, public or institutional events and non-profit messages (arts. 55.e, 61). Not on parked cars (art. 56.b). |
Also worth knowing
- Ordenanza de fomento de la calidad del medio urbano (2014). Fines not yet read.
Torrevieja allows the van but bans the leaflet for anyone selling something. A shop handing out a flyer does no more harm to the street than a political party doing the same.
Questions
- Can I use an advertising bike in Torrevieja?
- The ordinances we read do not say. Not mentioned. Any form of advertising needs a prior licence (art. 54.3). That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Can an advertising van drive around Torrevieja?
- Yes, with conditions. Advertising on vehicles is permitted (art. 55.g), with a prior licence (art. 54.3). Loudspeakers on vehicles banned (art. 56.c).
- Can I park an advertising vehicle or trailer in Torrevieja?
- The ordinances we read do not say. Not mentioned. That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Are sign-holders allowed in Torrevieja?
- The ordinances we read do not say. Not mentioned. That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Can street promoters approach people in Torrevieja?
- The ordinances we read do not say. Not mentioned in the texts read. That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Can I hand out leaflets in Torrevieja?
- No. Printed handouts permitted only for elections, public or institutional events and non-profit messages (arts. 55.e, 61). Not on parked cars (art. 56.b).
Sources
Last verified November 2026. "Not mentioned" means the texts we read are silent; it is not permission. This page describes public rules and gives our opinion; it is not legal advice. Spotted something out of date? Tell us. See how we research and our model ordinance.
Other places
Valencia
RestrictiveVans need a licence. Bikes in practice can't get one. People may not be used as walking billboards.
Benidorm
RestrictiveNo street teams, no leaflets on the beach, no parked advertising vehicles. Moving vans aren't addressed.
Alicante
ProportionatePromotion that sets up nothing on the street counts as ordinary use and needs no permit. Stands and leaflet points need authorisation. Persistent touting is banned.
Sevilla
ProportionateYes for moving vans, and very probably bikes. No for parking as a billboard. Leaflets need notice to the cleaning service.