Advertising bikes, vans and street teams in Las Palmas de Gran Canaria
Leafleting and sound advertising are banned. The vehicle rule needs checking.
| Format | Status | The rule |
|---|---|---|
| Advertising bikes | Not mentioned | Not mentioned. |
| Vans moving in traffic | Not mentioned | Art. 5.4 bans adverts on any vehicle or trailer, moving or parked, except a plain identification on business vehicles. Our two readings disagree on whether this applies only in election periods. |
| Parked advertising vehicles | Not mentioned | Same article; same uncertainty. |
| Sign-holders | Not mentioned | Not mentioned. |
| Street promoters | Banned | Canarias tourism law bans "incitación personal en la calle" in tourist places (Ley 7/1995 art. 19.1). |
| Leaflets | Banned | Banned (ordinance art. 5.3.d; convivencia ordinance art. 54). |
Also worth knowing
- Our restrictive rating rests on the outright leaflet and sound bans alone. The vehicle rule (art. 5.4) is uncertain and does not affect the rating.
- Sound advertising banned (convivencia ordinance art. 32.2).
- Ordenanza de Publicidad Exterior, BOP nº 23, 19 Feb 2014. Fines not yet read.
An outright ban on handing someone a leaflet is the bluntest tool available. Litter is the problem, and litter rules deal with it.
Questions
- Can I use an advertising bike in Las Palmas de Gran Canaria?
- The ordinances we read do not say. Not mentioned. That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Can an advertising van drive around Las Palmas de Gran Canaria?
- The ordinances we read do not say. Art. 5.4 bans adverts on any vehicle or trailer, moving or parked, except a plain identification on business vehicles. Our two readings disagree on whether this applies only in election periods. That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Can I park an advertising vehicle or trailer in Las Palmas de Gran Canaria?
- The ordinances we read do not say. Same article; same uncertainty. That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Are sign-holders allowed in Las Palmas de Gran Canaria?
- The ordinances we read do not say. Not mentioned. That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Can street promoters approach people in Las Palmas de Gran Canaria?
- No. Canarias tourism law bans "incitación personal en la calle" in tourist places (Ley 7/1995 art. 19.1).
- Can I hand out leaflets in Las Palmas de Gran Canaria?
- No. Banned (ordinance art. 5.3.d; convivencia ordinance art. 54).
Sources
- Ordenanza de Publicidad Exterior, BOP Las Palmas nº 23, 19 Feb 2014
Last verified November 2026. "Not mentioned" means the texts we read are silent; it is not permission. This page describes public rules and gives our opinion; it is not legal advice. Spotted something out of date? Tell us. See how we research and our model ordinance.
Other places
San Bartolomé de Tirajana
RestrictiveStreet promoters are licensed, but tightly: a card, a uniform, a €5,000 deposit each, and only at the venue's entrance.
Sevilla
ProportionateYes for moving vans, and very probably bikes. No for parking as a billboard. Leaflets need notice to the cleaning service.
Málaga
ProportionateYes for moving vans, and probably bikes. Street promoters need authorisation.
Calvià
ProportionateYes for street teams, with a licence, in set zones and hours.