Advertising bikes, vans and street teams in Murcia
No advertising vehicles, moving or parked. No sound advertising. Street leafleting banned except as the ordinance allows.
| Format | Status | The rule |
|---|---|---|
| Advertising bikes | Not mentioned | Not mentioned. |
| Vans moving in traffic | Banned | Banned moving or parked, except public transport (art. 4.5). Own name, logo or brand allowed without promotions. |
| Parked advertising vehicles | Banned | Same ban (art. 4.5). |
| Sign-holders | Not mentioned | Not mentioned. |
| Street promoters | Not mentioned | Not mentioned. |
| Leaflets | Banned | Handing out leaflets or putting them on cars banned, except as art. 32 allows (art. 4.3). |
Also worth knowing
- Sound advertising banned outright (art. 4.6).
- Art. 32 and the fines (arts. 47–54) not yet read.
Murcia wrote a brand-new ordinance in 2024 and still copied the old ban, in the same year Málaga dropped its own. New rules are no guarantee of better ones.
Questions
- Can I use an advertising bike in Murcia?
- The ordinances we read do not say. Not mentioned. That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Can an advertising van drive around Murcia?
- No. Banned moving or parked, except public transport (art. 4.5). Own name, logo or brand allowed without promotions.
- Can I park an advertising vehicle or trailer in Murcia?
- No. Same ban (art. 4.5).
- Are sign-holders allowed in Murcia?
- The ordinances we read do not say. Not mentioned. That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Can street promoters approach people in Murcia?
- The ordinances we read do not say. Not mentioned. That is not the same as permission: check with the council before you start.
- Can I hand out leaflets in Murcia?
- No. Handing out leaflets or putting them on cars banned, except as art. 32 allows (art. 4.3).
Sources
- Ordenanza reguladora de la publicidad exterior, BORM nº 161, 12 Jul 2024
Last verified November 2026. "Not mentioned" means the texts we read are silent; it is not permission. This page describes public rules and gives our opinion; it is not legal advice. Spotted something out of date? Tell us. See how we research and our model ordinance.
Other places
Sevilla
ProportionateYes for moving vans, and very probably bikes. No for parking as a billboard. Leaflets need notice to the cleaning service.
Málaga
ProportionateYes for moving vans, and probably bikes. Street promoters need authorisation.
Calvià
ProportionateYes for street teams, with a licence, in set zones and hours.
Valencia
RestrictiveVans need a licence. Bikes in practice can't get one. People may not be used as walking billboards.