OutdoorAdvertising.es — Rethinking outdoor advertising in Spain
Ibiza · Last verified November 2026

Advertising bikes, vans and street teams in Eivissa

Ticket promoters were banned in 2016 and fines rose in 2025. The ordinance text is still to be read.

Provisional  Status: Provisional

BikesNot mentioned
Vans movingNot mentioned
Parked vehiclesNot mentioned
Sign-holdersNot mentioned
Street promotersBanned
LeafletsNot mentioned
FormatStatusThe rule
Advertising bikesNot mentionedNot yet read.
Vans moving in trafficNot mentionedReportedly own vehicles only (art. 44); not yet verified.
Parked advertising vehiclesNot mentionedNot yet read.
Sign-holdersNot mentionedNot yet read.
Street promotersBannedPromoters selling club tickets or pulling in passers-by banned in streets and on terraces since 2016 (press). Fines raised in January 2025.
LeafletsNot mentionedNot yet read.

Also worth knowing

  • The 2016 ordinance also restricts LED screens and bans advertising on beaches and from balloons (press).
Our view

No verdict until the ordinance text is read.

Questions

Can I use an advertising bike in Eivissa?
The ordinances we read do not say. Not yet read. That is not the same as permission: check with the council before you start.
Can an advertising van drive around Eivissa?
The ordinances we read do not say. Reportedly own vehicles only (art. 44); not yet verified. That is not the same as permission: check with the council before you start.
Can I park an advertising vehicle or trailer in Eivissa?
The ordinances we read do not say. Not yet read. That is not the same as permission: check with the council before you start.
Are sign-holders allowed in Eivissa?
The ordinances we read do not say. Not yet read. That is not the same as permission: check with the council before you start.
Can street promoters approach people in Eivissa?
No. Promoters selling club tickets or pulling in passers-by banned in streets and on terraces since 2016 (press). Fines raised in January 2025.
Can I hand out leaflets in Eivissa?
The ordinances we read do not say. Not yet read. That is not the same as permission: check with the council before you start.

Sources

  • Ordenanza de publicidad, BOIB 102/2016

Last verified November 2026. "Not mentioned" means the texts we read are silent; it is not permission. This page describes public rules and gives our opinion; it is not legal advice. Spotted something out of date? Tell us. See how we research and our model ordinance.