OutdoorAdvertising.es — Rethinking outdoor advertising in Spain
Catalunya · Garraf · Last verified November 2026

Advertising bikes, vans and street teams in Sitges

Leaflets may be handed out but not thrown, scattered or put on cars. Vehicle rules not yet read.

Provisional  Status: Provisional

BikesNot mentioned
Vans movingNot mentioned
Parked vehiclesNot mentioned
Sign-holdersNot mentioned
Street promotersConditions
LeafletsConditions
FormatStatusThe rule
Advertising bikesNot mentionedNot mentioned. Catalan Llei 9/2000 on dynamic advertising applies.
Vans moving in trafficNot mentionedNot mentioned. Catalan Llei 9/2000 applies.
Parked advertising vehiclesNot mentionedNot mentioned.
Sign-holdersNot mentionedNot mentioned.
Street promotersConditionsUnauthorised services in public space banned (art. 42). Unsolicited offers to people in vehicles banned (art. 27.2).
LeafletsConditionsThrowing or scattering commercial leaflets, and advertising on car windows, banned (art. 63.5). The advertiser is jointly liable (art. 63.7). €120–750.

Also worth knowing

  • Beach ordinance bans advertising by signs, fences, sound or screens on beaches (art. 18.1).
  • The civic ordinance text read is headed "Pla Anual Normatiu 2024"; check it is the version in force.
Our view

No verdict until the vehicle rules are read. The leaflet rule is the right model: it targets litter, not the leaflet.

Questions

Can I use an advertising bike in Sitges?
The ordinances we read do not say. Not mentioned. Catalan Llei 9/2000 on dynamic advertising applies. That is not the same as permission: check with the council before you start.
Can an advertising van drive around Sitges?
The ordinances we read do not say. Not mentioned. Catalan Llei 9/2000 applies. That is not the same as permission: check with the council before you start.
Can I park an advertising vehicle or trailer in Sitges?
The ordinances we read do not say. Not mentioned. That is not the same as permission: check with the council before you start.
Are sign-holders allowed in Sitges?
The ordinances we read do not say. Not mentioned. That is not the same as permission: check with the council before you start.
Can street promoters approach people in Sitges?
Yes, with conditions. Unauthorised services in public space banned (art. 42). Unsolicited offers to people in vehicles banned (art. 27.2).
Can I hand out leaflets in Sitges?
Yes, with conditions. Throwing or scattering commercial leaflets, and advertising on car windows, banned (art. 63.5). The advertiser is jointly liable (art. 63.7). €120–750.

Sources

Last verified November 2026. "Not mentioned" means the texts we read are silent; it is not permission. This page describes public rules and gives our opinion; it is not legal advice. Spotted something out of date? Tell us. See how we research and our model ordinance.